9 Aralık 2013 Pazartesi

Maçın Galibi Taraftar

Cumartesi günü 3 yaşında ki kızım Nehir’i de alıp, Antalyaspor-Kasımpaşaspor maçına gittim.

Havanın soğuk olması beni korkutsa da, kendi çocukluğum gözümün önüne geldi. Babamın, benim ve kardeşimi elimizden tutup maça götürdüğü ve Antalyaspor sevgisini bizlere aşıladığı günler aklıma geldi ve bu beni cesaretlendirdi. 



Çünkü biz Antalyaspor’u öyle sevmiştik. 

Çünkü Antalyaspor bize baba yadigarıydı. 

Bizlerinde çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras Antalyaspor sevgisi olacaktır diyerek Üniversite Stadyumu’nun yolunu tuttuk. 

Her zaman söylüyorum; basın tribününde maç izlemek ile taraftarın arasında maç izlemek arasında dağlar kadar fark var. 

Mesleğimiz gereği maçları basın tribününde izliyoruz.

Ancak şu da bir gerçek ki, basın tribününde not tutarsınız; taraftarın arasında ise, maçı yaşarsınız. O yüzden taraftarın arasında maçı izlemenin zevki, heyecanı her zaman bir başkadır.

Antalyaspor tribünleri, yeni bir tribün grubu ile tanışıyor.

Hafta arası söz verdiğim gibi kendilerine ‘münferitler’ diyen ve ilk başlarda sayıları 15 iken, bugün 100’ü geçmiş olan Maraton Ceysu tribünü üst katında bulunan Antalyaspor gönüllülerinin yanlarında maçı izledim. Gerçekten kendilerini tebrik etmek gerekiyor. Çünkü tribündeki taraftar grupları 07 Gençlik ve Grup 1966 kadar takımı destekliyorlar. 90 dakika boyunca hiç susmadan ve hiç oturmadan Antalyaspor’u desteklediler. Herhangi bir liderleri ve herhangi bir grup isimleri yok. 

Aralarında bankacı da var, avukatta, esnafta var, doktorda. 

Ve her geçen gün sayıları fazlalaşıyor. Çünkü yıllardır özlenen küfürsüz tribüne en güzel örneği oluşturuyorlar. 90 dakika boyunca hiç oturmadan, hiç susmadan, hiç küfürlü tezahürat yapmadan sadece takımlarını destekliyorlar. 

Onlar için, son yıllarda ki en önemli tribün oluşumlarından birisi diyebilirim.

Görünen o ki, her geçen gün sayıları daha da artacak ve daha güçlü bir hale gelecekler.


Bu arada Grup 1966 ve 07 Gençlik üyelerini de kutlamak gerekir. Çünkü onlarda 90 dakika boyunca hiç susmadan takımı desteklediler. 

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer’in de söylediği gibi, Kasımpaşa maçı Antalya’ya eski günleri hatırlattı. 

80-90’lı yılların heyecanını yeniden bizlere yaşattı.


Cumartesi günü stadyumda yer yer boşluklar vardı. Bunun sebebi de sezon başında toplu kombine alan ‘sponsor kombine’ sahiplerinin ne yazık ki maça gelmemesi. Yani satışa sunulan biletler tükenmiş olmasına karşın kombine sahiplerinin maça gelmemesi nedeniyle stadyumda yer yer boşluklar oluşuyor. 

İlerleyen haftalarda kombinesi olup maça gelmeyen ‘sponsor kombine’ sahiplerinin de maçlara gelmesi sağlanabilirse, Antalyaspor’u her maç dolu tribünler önünde izleyebiliriz.


İhsan COŞKUN
Antalya Hürses Gazetesi 
09/12/2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder