17 Eylül 2013 Salı

Neden Madrid?

Anadolu takımı taraftarı olmak çetrefilli iş. Hiç haketmediğiniz anda vatan haini bile ilan edilebiliyorsunuz. Tıpkı Galatasaray'a karşı Real Madrid'in kazanmasını isteyenlere; daha İstanbul'da dahi maç izlememiş olan büyük Gs taraftarının saldırabildiği gibi. ( bu maç Gs'nin. Yoksa benim içim Fb-Bjk aynı şey zaten. Bizim için fark yok ) 

En azından ben neden Avrupa kupası maçlarında İstanbul takımlarının kazanmasını istemiyorum izah edeyim.

1- Maddi Sebepler 
  • Olası bir galibiyet- beraberlik halinde ve üst tura çıkıldığında dönen para benim takımımın yıllık bütçesini katlıyor. Zaten Türkiye' de ki adaletsiz dağılımın üstüne eklenen bu gelir makasın kapanmasına ve rakabet ortamının oluşmasına engel oluyor.  Gs bu organizasyondan kazanacağı paralarla transfer yapacak ve yaptığı transfer bana karşı oynayacak. Neden bunu isteyeyim?
2- Sosyal Sebepler

  • Dünyada sadece ülkemize özgü olan; daha fazla kupa alan yada başarılı olan kulüplerin, başka şehirde yaşayan futbolseverlerce desteklemesi özentiliği bilinen bir gerçektir. Zaten; gazete, televizyon gibi basın yayın organları ile empoze edilen ''büyüklük (!)'' kavramıyla mücadele hayli zorken, İstanbul takımlarının kazanacağı başarılar henüz yeterli karar verme yetisine sahip olmayan çocuklarımız üzerindeki baskının artmasına  ve şehirlilik bilincinin yerleştirilmesine engel olmaktadır. 
3- Rekabet Gerçeği
  • Galatasaray bizim herşeyden önce rakibimiz. Futbol; rekabet üzerine kurulu ve ülkemizde malesef sportif başarının baz alındığı bir faaliyet. Rakibimin kazanmasını neden isteyeyim?
İnanmadığım değerler üzerinden milliyetçilikle elimin kolumun bağlanmasına izin verecek değilim. Bu işin ne Türklükle ne de milliyetçilikle alakası yok. Mesele işte yukarıdaki kadar basit. Sizin sevdanız size benim sevdam bana. Ben önce takımımın menfaatini düşünüyorum.

Türkiye'de gelirlerin dağılımı ve medyanın duruşu adaletli olsun oturur yine konuşuruz. 

Şimdilik #HalaMadrid


16 yorum:

  1. ADAMSIN! ANTİ-BİZANS

    SONUNA KADAR ANADOLU !

    #ŞEHRİNİNTAKIMINIDESTEKLE

    ESKİŞEHİRSPOR !

    YanıtlaSil
  2. sen real madridi desteklersin çünkü sen şerefsizsin!!!

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. helal admin ForzAnadolu Antistanbul #Kayserispor

    YanıtlaSil
  5. Kendinle çelişiyorsun dostum. 2. maddede ''daha fazla kupa alan ya da başarılı olan kulüplerin desteklenmesi özentiliği'' diyorsun fakat 3. maddede senin de açıkladığın gibi ''spor; rekabet üzerine kurulu ve sportif başarının baz alındığı bir faaliyet''.

    YanıtlaSil
  6. Tamamda Sen Antalyaspor'lusun senden birini desteklemeni isteyen yok Antalya!yı destekle yeter ! Sen Madrid'i destekleyerek takımına ihanet etmektesin bi kalpte iki sevda olmaz.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. olm galatasarayın büyüklüğüne pok atmadan önce tuttuğun takımın tribünlerine 5-10 bin kişiyi toplayabilmeyi başarabilin önce.

    YanıtlaSil
  9. güzeellll. .çok güzel... 7 göbek suadiye'li ve Antalya'da yaşayan birisi olarak sonuna kadar destekliyorum fikirlerini çünkü hepimiz aynı fikirdeyiz.. Bende her zaman antalyaspor'un kazanmasını istiyorum. .çünkü AS ligde olduğu sürece futbolu güzel olduğu sürece ben bu şehirli olmadan bile bu şehire ait hissediyorum kendimi.. ama bu a bi gerçek ki; ne bursa'nın ne İzmit'in ne Eskişehir'in..... şehrini sahiplenmesi yok Atalya'da... GS maçının devre arasında GS formasıyla bir bebe sokakta elinde cep telefonuyla elinde sigarayla racon keser gb konuşabiliyorsa bu ileri görüşlük değil, entellik değil düpedüz Antalyalı ve Antalyaspor'lunun ayııbıdır.. BEn FB ile ilgili hiç bir temsili kıyafet giymiyorsam saygımdandır sevgimdendir.. Hayatında ali saiyen'i TT Arena'yı haritada gösteremeyen insanların bu şehirde fanatizm holiganizm yayması gerçekten çok komik ve çok saçm a geliyor artık...

    Senin yaptığın ihanet değildir kardeş; her zaman yapman gereken ve herkesin yapması gerekende budur.. MAdirid maçını kazanınca gece GS'li ahat uyyaacak madrid'li üzülecek ya da tam tersi.. bize giren çıkan yok çok şşükür. .aa artık siz gerçek AS'lilerin bişeyler yapması lazım. yoksa burası amatör kümede takımı olan şehir gibi herkes her kafada olacak ve sorunlar gitgide büyüyecek...

    YanıtlaSil
  10. Galatasaray Senin Rakibin olabilir...Real madrid de Antalyaspor olmadığına göre o da senin rakibin demektir...bu nasıl birşey biliyor musun..Kendi ülkenden sana faydası olmayan bir bilim adamının cıkmasındansa başka bir ülkeden bilim adamının çıkmasına sevinmendir....bu ülke meselesidir,rekabet,benim tuttuğum takım meselesi değildir.Avrupa kupalarında alınan her puan Ülke puanını arttırır ve ülke futboluna yansır..Senin bakış açına tüküreyim ben

    YanıtlaSil
  11. Helal cok guzel yazmissiniz ek olarak SIKE ile ilgili birseyler de yazilabilirdi! Anti-BIZANS | TRABZONSPOR

    YanıtlaSil
  12. malum takımın sadece bu maçtan elde edeceği gelir belkide bizi kurtaracak kadar. uçurum giderek artıyor. bununla beraber hiç alakası olmadığı halde istanbul takımına aidiyet çabası içerisindeki insanlara yenileri eklenecektir. türk futboluna faydasından çok zararı olacaktır. madrid kazansın demiyorum ama kazansın diyene saygım sonsuz.

    bir Tatanga...

    YanıtlaSil
  13. Anadolu takımını destekle boynumuz kıldan ince kabulumuzdur ama avrupa takımını kendı menfaatlerin icin desteklersen o zaman bizi söz sahibi yapmış olursun. Sonucta gs fb neyse ülke puanını yükselten takımlardır. Bi nevi senin için avrupada başarı yapmaya çalışıyor. Herseye karamsar bakmayalım.....

    YanıtlaSil
  14. Anlamadığın nokta şu. Galatasaray Real Madrid'e, Juve'ye, vesaireye kaybedince Galatasaray ile Antalyaspor arasındaki makas zerre kapanmaz.

    Galatasaray stadı, seyircisi, camiası, lisesi, üniversitesi, nitelikli kongre üyeleri ve ismiyle başlı başına bir olgudur. Avrupadan gelecek $10M bu gerçekleri değiştirmez.

    Galatasaray'ı aşağı çekecek bahaneler yerine Antalyaspor nasıl her sene avrupaya oynar, stadını nasıl yapar, Munhen'e kafa tutan B.Dortmund gibi nasıl olur, şehrin turizm potansiyeli futbola nasıl aktarılır, şehrin rus cazibe merkezi olması Rus iş adamlarının sponsorluklarıyla desteklenebilir mi gibi işlere kafa yormanız lazım.

    Yoksa "Ben Real Madridliyim yeaaa" gibi sığ bir yaklaşımla senden de, Antalyaspor'dan da bir şey olmaz.

    YanıtlaSil
  15. Milli takim menfaatinden once kendi menfaatini dusunen galatasaray real madride karsi ulke menfaatini dusunuyorsa kimse anadoluya leeke atmasin

    KAYSERISPOR / forzAnadolu

    YanıtlaSil
  16. çok üzdün bizi. üzüntümüzden kendimizi jiletliyoruz şimdi. antalyaspor taraftarı bizi desteklemeyecekmiş. mahvolduk. başta ankaragücü olmak üzere eskişehir, bursa, karşıyaka ve şimdi de antalyaspor. rumlarla maç yapın rumları desteklemeyen şerefsiztir.

    YanıtlaSil