3 Ekim 2013 Perşembe

3 Puandan Daha Fazlası

Antalyaspor, Beşiktaş galibiyetiyle 3 puandan çok daha fazlasını kazanmış oldu.

Bu galibiyet ile camiada yüzler gülmeye başladı, bu galibiyet ile futbolcuların kaybolan özgüveni yerine geldi, bu galibiyet ile kasaya para girdi, bu galibiyet ile taraftarın kaybolan inancı geri geldi.


Yani Antalyaspor 90 dakika sonunda, 3 puandan çok daha fazlasını kazandı. 

Beşiktaş, lige fırtına gibi girmiş ve peşpeşe aldığı galibiyetler ile bir anda neredeyse şampiyon ilan edilmişti. Ta ki geçtiğimiz hafta oynanan, ya da oynanamayan Galatasaray karşılaşmasına kadar.
O karşılaşmada çıkan olaylar, Beşiktaş Kulübü ve teknik patron Biliç’in ceza almasına neden olmuştu.

Antalyaspor’un, teknik direktörsüz ve moralsiz Beşiktaş karşısında puan veya puanlar almasını zaten bekliyorduk. Kaldı ki oyun sistemi ve kadro bakımından geçtiğimiz sezondan çok farklı olmayan Beşiktaş’ı, en iyi tanıyan teknik adam Antalyaspor’un başındaydı.

Beşiktaş hala Samet Aybaba’nın yarattığı takımla sahaya çıkıyor ve o oyun sistemini benimsiyor.
Yani orta alanda bütün toplar Fernandes’de toplanıyor ve Fernandes’in kanatlara açtığı oyunda Gökhan ve Olcay’ın ortalarına özellikle arka direkte buluşan Almeyda gol arıyordu.
Bunu çok iyi bilen Samet Aybaba öncelikle oyunun tam merkezinde olan Fernandes’in orta sahada topla buluşmasını ve oyunu organize etmesini engelledi. Sonrasında ise iki stoperiyle Almeyda’yı iyi kontrol etti.

Yani Samet Aybaba, eski takımı Beşiktaş’ı çok iyi analiz etmiş ve futbolcularına kafasındaki sistemi çok iyi anlattığını söyleyebiliriz. Beşiktaş’ı bu kadar iyi tanıyan bir teknik adamın da zaten, Beşiktaş’ı iyi analiz etmesine şaşırmamak lazım. Yani yapması gereken buydu ve Samet hocada yapması gerekeni yaptı diyebiliriz.

Antalyaspor’un çıkışa geçeceğini, toparlanacağını devamlı söylüyorum. 
Haftalar ilerledikçe daha iyi bir takım izleyeceğimizi düşünüyorum. Tita, özellikle Beşiktaş maçının Diarra’yla birlikte en iyisiydi. İkinci golde özellikle Diarra’ya muhteşem bir pas atarak golü hazırlayan adam oldu. 


Diarra’nın golcülüğünü, kalitesini zaten tartışmaya gerek bile yok. Güçlendikçe ne kadar etkili bir oyuncu olduğunu gösteriyor.


Sonuç olarak; Beşiktaş galibiyeti son derece önemli evet, ancak Beşiktaş karşısında oynanan futbol, oyun disiplini ve Beşiktaş gibi bir takıma, direkten dönen top haricinde pozisyon bile vermemek bence 2-0’lık sonuçtan çok daha önemli diye düşünüyorum. Yani belki oyun anlamında çok iyi bir futbol ortaya koymadık ancak, Beşiktaş karşısında, oynamamız gerektiği gibi oynadık diyebiliriz.

İhsan COŞKUN

Antalya Hürses Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder