28 Kasım 2013 Perşembe

Alt Yapı?

30-32 yaşında futbolcu isimlerinin transfer döneminin yaklaşmasıyla yine havalarda uçuştuğu bu günlerde; Özgür Önder, Antalyaspor'un rayına oturmayan altyapı ve futbolcu izleme komitesini yazdı.

Bal yapmaz arılar

Lafı fazla uzatmayacağım. Direk konuya gireceğim. Bizim yani Antalyaspor’un alt yapısı, futbolcu izleme komitesi tam bir bal yapmaz arı. Laf çok, icraat yok. Yaşım 37 oldu. Gençlik yıllarımdan beri Antalyaspor taraftarıyım. Doğru dürüst bir icraatlarını göremedim. Alt yapının sözde devrimine de tanıklık ettim, başkan torpiliyle göreve gelenine de. Ama sonuç 0+0=0.

Arkadaş, bir alt yapı her sene, hadi onu da geçtik 2, 3, yılda bir A Takıma bir tane oyuncu kazandıramaz mı? ‘Bu çocuk topçu olur’ diyerek, çocuk yada genç yaşta keşfedip, onu zaman içerisinde işleyerek, hamur gibi yoğurarak oyuncu yapamaz mı? Yapan yapar ama bizimkiler yapamaz! Yapsalardı görürdük…
Antalya’dan futbolcu çıkmazmış. Peh peh peh. Rüştü Reçber, Burak Yılmaz, Hakan Demir, Musa Nizam, Mustafa Yalçınkaya, Kocaelispor’da yıllarca oynayan Uğur, son olarak da Konya forması giyen Selim Ay nasıl çıktı o zaman. Antalya’dan futbolcu çıkarda, sizlerin işin başında olduğu bir alt yapıdan çıkmaz! Çıkarsaydınız görürdük…

Gelelim futbolcu izleme komitesine. Bitmek tükenmek bilmeyen turistik gezilerde komite üyeleri. Anadolu’yu karış karış gezdikleri yetmiyor gibi bir de dünyayı turluyorlar. Sonuç 0+0=0. Bir tane genç keşfedip bu takıma kazandıramadınız. Antalyaspor’un milyonlarca transferlerle doları çarçur edilirken, görevinizin hakkını veremediniz. ‘Biz oyuncu bulduk da yönetim 1.5 milyon dolar bonservisi çok buldu’ demeyin. Onu bende yaparım. Siz o oyuncuları, bonservisi 1.5 milyon dolara çıkmadan keşfedeceksiniz. Görevinizin size emrettiği budur!

En başta söylediğim gibi lafı fazla uzatmayalım. Hem alt yapı, hem de futbolcu izleme komitesi görevini layıkıyla yapsın. Antalyaspor’un sokağa atılacak parası yok. Antalyaspor’un turistik gezilere servet akıtacak gücü de yok. Antalyaspor’un bir şekilde o koltukları dolduranlara ekmek kapısı olacak hali de yok. Bundan sonra başarısızlıklarınızın hesabını en ağır şekilde soracağız. Ya görevinizi layıkıyla yapacaksınız, ya da ifşa edilip, o görevlerden göndertileceksiniz!

Bir Antalyasporlu olarak artık bu kadar acı çektiğim yeter. Bir Antalyasporlu olarak, arkadaşlarımın bu kadar acı çektiği de yeter. Biz acı çekerken, siz bir eli yağda bir eli balda yaşayamayacaksınız. Yaşattırmayacağız.


NOT: Beklentimiz ne kombine, ne deplasman uçağında ve otelde yer. Beklentimiz aldığınız paranın hakkını vermeniz. Beklentimiz sadece ve sadece görevinizi yapmanız!!! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder